Thomsen:Nello:Hansen

Guitar:Bas:Mundharpe

”Three chords & The Truth”

Blues med international klasse

Forrygende fortolkninger af de gamle blues klassikere af kunstnere som Muddy Waters, Sonny Boy Williamsson, Little Walter, Howlin' Wolf osv. Krydret med masser af anekdoter og skæv humor.

Bag disse navne gemmer sig det tidligere ”Giraffen, Elefanten og Det Blå Lys”, der igen gemte på, i vilkårlig rækkefølge:

Kent Thomsen - guitar, vokal (Peter Belli, De Dyre Drenge),

Niels Nello Mogensen - bas, vokal (Johnny Madsen, Laugesen All Stars)

Henrik Hansen - mundharpe, vokal (Trouble Cats, Mojo Hands).

Trioen opstod under de efterhånden legendariske onsdagskoncerter på værtshuset ”Peter Gift” i Aarhus tilbage i 90`erne. Disse tre bluesfolk er nu atter samlet efter alt for mange års fravær, en anelse mere modne, noget mere ædruelige og jo da, meget mere bedre.

Det er således et længe ventet genhør med Kent Thomsens fabelagtige guitarspil, Niels Nello Mogensens sejt svingende bas og Henrik Hansens virtuose mundharpespil.

"Old school" Chicago-blues når det er bedst.

CD`en ”Three chords & The Truth” fra 2013 beviser dette til fulde.

Citat fra Bjarne "King Bee" Rask på facebook efter en Thomsen - Nello - Hansen koncert hos Crossroads i Vejle:
"Jeg var jo så heldig at opleve denne tilbagelænede trio udfolde sig hos CROSSROADS her i Vejle. Og de er altså ikke mere tilbagelænede end at de kommer langt udover scenekanten, med nærvær alene. Selv på bagerste rækker føler man sig på tomandshånd... med de tre. Alle tre deler plakaten ligeligt, og der er en humor på linje med Anden og Øgendahl... og samtidig så alvorligt og nærværende et udtryk som hos en Muddy Waters... fra hvem vi i øvrigt fik mange klassikere denne aften..! Kents guitarspil er så herlig 'rustikt' - men man kan sagtens mærke at der er mere gemt i 'værktøjskassen' end som så... et overskud... og så kommer der altså lige de der særlig blå toner, hvor hårene rejser sig... en autencitet, de endnu ikke har kunnet analysere sig akademisk frem til på konservatorierne..! Jeg synes i øvrigt at det var en super disposition, også lige at spille materiale fra Kent Thomsens danske sange i denne sammenhæng... der var lidt publikumsforventninger i retning af Pløjestævner, Gule Ærter, Hash og hva har vi....!
Go nat, tak for en fed oplevelse...
T:N:H
Kenn Lending

Kenn Lending Blues Band

Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk “Bluesmand”, må Kenn Lending være noget af det tætteste man kan komme på dette begreb. For at være vaskeægte, skal man dog også være født og opvokset i USA`s sydstater, men det er også det eneste man ikke kan sige om Kenn Lending. Han er nemlig født og opvokset på stenbroen i København, hvor han startede sin musikalske kariere helt tilbage i tresserne.

Men at Kenn kan begejstre og bevæge sit publikum til hver en tid, har han til fulde bevist i over 30 år med Kenn Lending Blues Band. Den traditionelle “oplæring” fik han igennem sit lange venskab og samarbejde med Blues sangeren og Barrelhouse pianisten Champion Jack Dupree, født 1909 i New Orleans. Fra 1978 og til Jack Dupree`s død i 1992, spillede duoen over 1000 koncerter i 35 lande og stater i Europa, Afrika og Nord Amerika.

At Kenn Lending Blues Band, der fejrede sit 30 års jubilæum i 2010, har et bredt publikum, udover de inkarnerede blues fans, skyldes Kenn Lending`s holdning til blues, som mere end bare en stil. En aften med Kenn Lending Blues Band er som en musikalsk rejse, hvor publikum både har mulighed for at dvæle ved bluesens dagligdags poesi og at danse til sveden springer, i et funky rytmisk univers.

Hjemmeside Banner
Hjemmeside Bund
Tekst Banner2